Mersinin Lezzetli Tantuni Sırrı
Merhaba bugün Mersine ait Lezzetine doyum olmayan tantuninin nasıl yapılacağını anlatacam.
Malzemeler :
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağ
Göz kararı tuz
kırmızı toz biber
Ekmek veya Lavaş içi malzemeleri :
Tavuk göğsünü resimdeki gibi küp küp, küçük küçük doğruyoruz. Doğradığımız tavukları suda yıkayıp tencereye alıyoruz.
Tavuğumuzu önce kendi suyuyla pişiriyoruz. Göz kararı tuz ekliyoruz. Suyunu çektikten sonra yarım su bardağı kadar sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip karıştırıyoruz. güzelce kızaracak, kavrulacak.
ekmeğinizi veya lavaşımızı tavukların üzerine bandırıp tereyağı ile kızartıyoruz.
Ekmeğin içine de koyacağımız domatesi, maydanozu resimdeki gibi hazırlıyoruz. ince uzun doğrayacağımız soğana göz kararı sumak ekleyip karıştıralım. soğan ve maydanozu karıştırabilirsiniz. isteğinize göre limonda sıkabilirsiniz şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok