En İyi Tarifler

Güneydoğu'nun Çok Beğenilen Yemeği: Mumbar Dolması


Zahmetli olsa da tadından asla vazgeçemeyeceğimiz bir yemek. Koyunun kalın bağırsaklarının iç harç ile doldurulması ile pişen bu yemek, Güneydoğu mutfağının baş tacı diyebiliriz :) Kasaptan alıp iyice temizlemeniz gerekir Birçok insan yemem der Ön yargılarınızı yıkın ve mutlaka deneyin. Asla pişman olmazsınız. O zaman hadi gelin mumbar dolması nasıl yapılır onu öğrenelim.






Malzemeler :

500 gram pirinç
250 gram kuşbaşı et
1 kilo mumbar 
1 tastan az nohut
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
yarım su bardağı zeytinyağ veya sıvıyağ
2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
2 yemek kaşığı dolusu biber salçası
göz kararı pulbiber karabiber, tuz
3 yemek kaşığı kuru nane 
1 çay kaşığı dolusu kimyon
1 çay kaşığı dolusu yedibaharat

NOT 1 öncelikle her evin salçası yemeğe ayrı lezzet verir, benim kullandığım ev salçası olduğu için rengini, tadını hemen vermekte.
NOT 2 bağırsakları çok doldurmayacağız çünkü pirinç ve nohut şişecek.
NOT 3 mumbarın etrafındaki iç yağda olduğu için pirince koyacağımız zeytinyağ yeterli.
 

Hazırlanışı :


İşkembenin temizlenişi ;

Kasaptan temizlenmiş aldım, yinede biraz biraz sirke, limon, tuzla iyice temizleninceye kadar suda yıkıyoruz. 


Öncelikle nohutları düdüklüde çok yumuşatmadan pişirin. 

Eti doğrayın, pirinci ve eti yıkayın aynı bir derin bir kaba koyun. soğanları sarımsağı ince doğrayıp aynı kaba koyun.
sıvıyağ yada zeytin yağını ekleyin. 3 avuç kadar nohut ekleyin pirince. Baharatları ve tuzunu ekleyin
karıştırın. videodaki gibi doldurup bağlamanız gerekir uçlarını.

kalan nohutları tencereye serin sonra doldurup bağladığımız mumbarları çok derin geniş bir tencereye alıp üzerine 1 buçuk litre su ekleyin. yaklaşık 2, 2 buçuk saat kadar pişecek. şimdiden afiyet olsun :


 

 




     

















Hiç yorum yok