En İyi Tarifler

Arap Mutfağının Eşsiz Lezzetlerinden Maklube Nasıl Yapılır?

Merhaba Bugün Arap mutfağının eşsiz lezzetlerinden maklubenin yapılışını anlatacağım eminim çok beğeneceksiniz. Malzemeleri ev halkına göre artırabilirsiniz, pirincinizi de istediğiniz kadar ıslatabilirsiniz. Eğer çok yapacaksınız derin, geniş teflon bir tencerede yapın. Maklube pişince kabarmış olacak.  Yanına kereviz salatası, cacık, mevsim salatası çok güzel olur. 
Lezzeti harika mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun :)





MALZEMELER :

600-700 gram kadar tavuk 
2 küçük boy patates
2 küçük boy patlıcan
2 çorba kasesi pirinç (Baldo)
Karabiber, Tuz, Yedi baharat

Sebzelerin kızartılması için yağ
Pirinci kavurmak için göz kararı Zeytinyağı veya tereyağ
Tavuğu haşlayıp kavurmak için birkaç yaprak defne yaprağı






Hazırlanışı :

Tavuğumuzu suda yıkayıp tencereye alın 4 su bardağı kadar su ve göz kararı tuz ekleyin. birkaç tane de defne yaprağı ve birazda karabiber ekleyip kapağı kapatın, kaynamaya başlayınca altını kısın. Tavuğun olduğunu anladığınızda tavuğun suyunu başka bir kaba alın. Susuz kalan tavuğu göz kararı sıvı yağ ile kavuracağız. Kavurduğunuz tavuğu tiftikleyip kenarı koyun. 
 
Bir yandan da pirincinizi süzgeçli bir kaba koyup sıcak suyla ıslatıp beklemeye bırakın.


Patates ve patlıcanı yuvarlak olacak şekilde dilimleyin, tuzlayın. Ocakta derin kızartma tenceresinde kızartın. Kızaran patates ve patlıcanı bir tabakta kenarı bırakın


Yuvarlak derin bir tencerede ; 
Pirincinizi süzüp yıkayıp tencerede tereyağı veya Zeytin yağı ile kavurun, tuz ekleyin göz kararı
Kavurduğunuz pirinci ayrı bir kaba koyun


Derin tencereye resimdeki gibi ;
İlk tavuğu serin
Patlıcan ve patatesi serin
Sonra kavurduğunuz pirinci ekleyin

Burada pirincin suyunu; resimde gördüğünü gibi pirincin üstüne çıkacak kadar su eklicez. Tavuktan aldığımız suyu kullanacaz. Yedi baharat, top karabiber göz kararı ekleyin. Kapağı kapatın orta ateşte tutun, kaynamaya başlayınca altını kısın yavaşça olsun. Arada bir üstten, alt kısım bozulmayacak şekilde pirinci karıştırabilirsiniz. Tencereyi ters çevirip uygun bir servis tabağında servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun :)






Not 1 Pilav Suyu çektiği halde ateşte tutmaya devam ettim tavuğun bu kadar kızarma sebebi budur. Tencerem yapışmayan özellikte olduğu için sıkıntı olmadı.
Not 2  Yedi baharat aktarlarda satılmaktadır. Resimdeki gibi top karabiberde serpebilirsiniz.




Hiç yorum yok