En İyi Tarifler

Muhteşem Yöremiz Kayseri Yağlaması (ŞEBİT)

 MUHTEŞEM YÖREMİZ KAYSERİ YAĞLAMASI (ŞEBİT)




LAVAŞ EKMEĞİ İÇİN MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un

SOS MALZEMESİ

  • 500 gr orta yağlı kıyma
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 soğan
  • 3 yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Göz kararı tuz, karabiber, toz kırmızı biber
  • 3 orta boy domates
  • 2 su bardağı su

ÜZERİ İÇİN

  • 1 kase yoğurt
  • İsteğe göre 2 diş sarımsak



KAYSERİ YAĞLAMASI HAZIRLANIŞI

Sosu için :
Tencereye Sıvı yağı koyun kıymayı kavurun sonra doğradığınız soğanları biberleri ekleyin iyice kavrulsun daha sonra salçaları baharatları ve tuzunu ekleyin kısık ateşte 10 dk kadar kaynatıp soğumaya bırakın. (sebzeler küçük doğranacak)

Hamuru için :
yoğurabileceğimiz bir kaba;
Sütü, suyu, yağı, maya ve tuzu koyup karıştıralım yavaş yavaş unu ekleyip 5 dk kadar yoğuralım...Hamur ne sert ne de çok yumuşak olacak, bir saat kadar dinlenmeye bırakalım.


Merdane yardımı ile yufka seklinde 1 servis tabağı boyutunda açın kızgın tavada çevirip pişirelim
Yufkaların kenarlarını sosa batırıp üstüne kıyma koyup üst üste gelecek şekilde koyalım.


Sonrasında üstüne kasede hazırlayacağımız sarımsaklı yoğurdu döküp servis edebiliz şimdiden afiyet olsun :)



Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok