En İyi Tarifler

Lezzetli Peynirli Bazlama Tarifi


   


Yemek yapmak bir sanattır ve herkes o sanatı yapma yeteneğine sahip değildir ya da yeteneğe sahip olsa da her damak tadına uygun yemekler yapamayabilir. İşte biz sizlere bugün ki yemek tarifi konumuzda peynirli bazlama nasıl yapılır? sorusunun cevabını vereceğiz. Peki peynirli bazlama yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Malzemeler : 

Hamur için;

1,5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru maya
3,5 su bardağı un

İç Malzemesi :

500 gram kadar lor peynir
İçine maydonoz göz kararı

Hamuru yoğurmak için uygun bir kap alın, 
sütü, mayayı, sıvı yağı tuzu iyice karıştırın. Unu eleyip yavaşça ekleyin güzelce yoğurun. Hamur yumuşak kıvamda olmalı. Hamuru örtün Bir saat kadar bekletin.
İç harcı için lor peynirle maydanoz doğrayıp karıştırabilirsiniz lezzetli olur.

Dinlenen hamuru 5 beze olacak  şekilde avucunuzda yuvarlayın, un serpin bu şekilde de 20 dk dinlendirin
Sonrasında bezeleri un serperek pasta tabağı büyüklüğünde merdane yardımıyla açın. Çok ince olmasın.
Açtığınız hamurun ortasına peyniri top gibi koyun sonra hamuru büzerek iyice kapatın.
 top şeklinde olan hamuru merdane yardımıyla birazcık açın bu şekilde hazırladığınız hamurların üzerini bezle örtüp 15 dk bekletin.

Tavamızı ocağa alalım iyice ısınan tavaya koyabilirsiniz sık sık çevirin piştikten sonra üzerine tereğyağı sürebilirsiniz şimdiden afiyet olsun servis yapabilirsiniz :)

En İyi Yemekler

2 yorum: