En İyi Tarifler

Kireçte Kıtır Kabak Reçeli Tatlısı Tarifi

Bugün sizlere kabak reçeli tatlısı nasıl yapılır ve kabak reçeli tatlısı malzemeleri neler olduğunu adım adım anlatacağız. O zaman hadi gelin birlikte kabak tatlısı nasıl yapılır onu görelim ve hemen yapmaya başlayalım.



Malzemeler : 

2 kilo bal kabağı
2 kilo toz şeker
5 su bardağı su
1 çay kaşığı Limon tuzu
2 3 adet karanfil

Kireçli su için :

6 litre su
1 su bardağı kireç

Üzeri için :

Ceviz
Tahin





Hazırlanışı :
Suya kireci dökün, karıştırın. Kirecin dibe çöküp suyun berrak kısmı yüzeye çıkıncaya bekletin yarım saat kadar.

Kabağınızı kesin kabuğu temizleyin biraz ince dilim olacak şekilde kesin.
Sonrasında ben küp olarak tercih edip hazırladım.
hazırladığımız suyun berrak olan kısmını kabağın üzerine döküyoruz. Bu işleme Kabaklarımızı kirece yatırdık  derler....
Daha sonra ağır porselen bir tabak koyacağız ki kabaklar su yüzüne çıkmasın diye bu şekilde 1 gece bekleteceğiz.
Biz 15 saat beklettik.
Şimdi Kabakları üç dört defa sudan geçirin yıkayın yarım saatte temiz suyun içinde beklesin onları çatalla hafifçe delin bir iki batırın sadece.

Kabakları tencereye alın 5 su bardağı su dökün, sonra şekeri üstüne dökün yaklaşık üç üç buçuk saat arasında orta ateşte pişçek kaynamaya başlayınca altını kısın limon tuzunu ekleyin, kapağını kapatın. Tercihinize göre karanfilde ekleyebilirsiniz. Daha sonrasında soğutup servis yapabilirsiniz afiyet olsun :)




    





En Leziz Yemek Tarifleri

Hiç yorum yok